• C Novo mesto
  • 23:05
  • Čet, 01.06.2023

Mladenič, katerega truplo so našli v Donavi, je Matej Periš: znan je tudi vzrok smrti!

Mladenič, katerega truplo so našli v Donavi, je Matej Periš. Po poročanju srbskega Telegrafa je analiza DNK pokazala, da gre za pogrešanega Splitčana. Vzrok smrti je bila pričakovano utopitev, je pokazala obdukcija. Opravljena bo tudi toksikološka analiza, a te rezultate pričakujemo v nekaj tednih Njegovo truplo so mornarji izvlekli včeraj zjutraj okoli 21.30. Truplo so našli na mestu Ada Huja, ki leži nedaleč od Velikega vojnega otoka, ob sotočju Save in Donave, ki so ga večkrat temeljito preiskali. DNK analizo je naročilo Višje javno tožilstvo v Beogradu.

Truplo mladeniča je našel kapitan ladje Milovan Zelenović. »Sprehodili smo se po krovu in videli vodo, ki je nosila truplo, da bi se še malo ustavil. Prinesel ga je veter, plavalo je po Donavi navzdol. Truplo je bilo v razpadajočem stanju neki fant, ki je šel mimo je preveril na spletu in videl, da je oblečen enako kot pogrešani Matej. Imel je eno belo supergo in črno majico. Ko se je moški utopil je obrnil telo dol,« je dejal Zelenović.

Oče je včeraj dal vedeti, da je to najverjetneje Matej

Matejev oče Nenad Periš je včeraj večkrat dal vedeti, da je mrtvi mlajši najverjetneje njegov sin. »Čakali smo na novico, čakali smo na resnico in ta resnica se je izkazala za takšno, kot je, boleča, nič, težka,« je za HRT povedal Nenad Peris, potem ko ga je srbsko notranje ministrstvo obvestilo, da je truplo moškega, ki mu oblačila pristajajo. opis so našli v Donavi, oblačila, ki jih je nosil njegov sin Matej, ki je izginil v Beogradu 30. decembra 2021.

“Kot sem rekel, moram biti pripravljen na vse to. Morda bo komu čudno, a ne glede na to, kako boleče in težko je, in verjemite, da je strašno težko, morate imeti upanje. Moja vera me uči, da upanje vedno obstaja. Čeprav se je ločitev zgodila, pa upanje, da se spet srečamo, ne bo nikoli več nehalo,« je dejal Nenad  in se zahvalil vsem, ki so pomagali najti resnico. V intervjuju za RTL je dodal: »Matej je končal svojo zgodbo na tej zemlji. «

Mateja iskali že več kot štiri mesece

Truplo so našli štiri mesece in pol po izginotju 27-letnega Splićanca. Matej je izginil v noči z 30. na 31. december. Dobesedno stekel je iz kluba Gothic, tekel po ulicah Beograda, poskušal ustaviti taksi, nato pa se je, kot je razvidno iz posnetkov nadzorne kamere restavracije Savanova, spustil po stopnicah proti Savi. A ni videti, da bi stopil v vodo. Po tem se je začelo veliko iskanje, srbska policija pa je tedne pregledovala Savo in Donavo. Preiskavo so spremljale številne špekulacije, a tudi teorije zarote.

N. D.; Foto: facebook