• C Novo mesto
  • 03:11
  • Sob, 21.05.2022

Mladi par prišel na slovensko mejo z Lamborghinijem, sledil je šok

V soboto je nekaj po 18. uri na Mednarodni mejni prehod Dragonja, z namenom izstopa iz Slovenije, pripeljal 22-letni državljan Nemčije, skupaj s sopotnico, 23-letno državljanko Avstrije. Njun namen je bil odhod v obmorsko letovišče na Hrvaškem. Policist je ob izvajanju mejne kontrole preveril vozilo, s katerim sta se pripeljala. Ugotovil je, da se približno 270.000 evrov vredno vozilo znamke Lamborghini, tip Aventador coupe, nemških registrskih številk, išče s strani nemških varnostnih organov.

»Nemški lastnik vozila je namreč sprožil iskanje vozila, saj je 22-letni državljan Nemčije nekaj mesecev po lanskem avgustovskem nakupu vozila nehal plačevati obroke leasinga. Policisti so po preverjanju pri nemških organih potrdili veljavnost iskanja vozila in vozniku zasegli vozilo ter ga predali v hrambo sodnemu izvršitelju vse do vrnitve nemškemu lastniku. Ta se je takoj po obveščanju odzval in se dogovoril, da bo vozilo čimprej prevzel. Voznik in njegova sopotnica sta se po policijskem postopku na mejnem prehodu s taksijem odpravila nazaj domov v Nemčijo,« je sporočil Tomaž Tomaževič s PU Ljubljana.

Policisti bodo zoper 22-letnega državljana Nemčije podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Zatajitve. V petek, 4. junija 2021, se je na PMP Dragonja zglasil pooblaščenec lastnika zaseženega osebnega avtomobila Lamborghini Aventador, kateremu je bilo vozilo tudi uspešno vrnjeno.

NaDlani.si; Foto: PU Ljubljana

dolenjske lekarne