• 8.04C Novo mesto
  • 02:47
  • Pet, 30.10.2020

Mokra in spolzka lokalna cesta vzela življenje 25-letnice

Gorenjski prometni policisti so včeraj dopoldan na Zgornjem Brniku obravnavali smrtno prometno nesrečo. Okoli 9.20 je umrla voznica osebnega avtomobila, ki je med vožnjo po mokri in spolzki lokalni cesti izgubila nadzor nad vozilom ter silovito trčila v kombi, ki je vozil nasproti. Gre za letošnjo deseto smrtno žrtev na gorenjskih cestah.

»16. 10. 2020 ob 9.21 se je na lokalni cesti Brnik – Vašča, izven naselja Zgornji Brnik, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 25 letna voznica osebnega avtomobila je vozila v smeri Cerkelj na Gorenjskem. Izven naselja Zgornji Brnik je zapeljala na desno bankino, od koder jo je zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer je trčila v kombinirano vozilo, ki ga je takrat v nasprotni smeri vozil 52 letni voznik. V trčenju se je voznica tako hudo telesno poškodovala, da je umrla na kraju prometne nesreče.,« je danes podrobnosti objavila policija.

Lani je v celem letu umrlo sedem udeležencev. »Ob tragični nesreči ponavljamo poziv udeležencem, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti, ki so daleč od poletnih. Ceste so hladne, ponekod mokre, marsikje umazane, na njih pa je tudi listje, kar vse slabša oprijem pnevmatike s podlago. Vozite defenzivno, s prilagojeno hitrostjo znotraj omejitev in z večjo varnostno razdaljo. Pazite tudi pešci, kolesarji in ostali udeleženci v prometu,« opozarjajo na PU Kranj.

NaDlani.si; Foto: youtube

Mokra in spolzka lokalna cesta vzela življenje 25-letnice
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.