• 18.07C Novo mesto
  • 11:58
  • Sre, 08.04.2020

Na božič šokantni klic: V bližini Novega mesta streljajo

NOVO MESTO – Policisti PU Novo mesto so od torka, 24. decembra pa do petka zjutraj na interventno številko policije 113 sprejeli 555 klicev – od tega je bilo 124 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Metliški policisti so v torek zjutraj pri čistilni napravi v Rosalnicah zasegli 460 kosov različnih petard – kot kaže, jih je tja nekdo odvrgel, saj so bili najdene za ogrado. Petarde so bile zaradi vlage že uničene a so kljub temu za varno hrambo in zanesljivo uničenje poskrbeli strokovnjaki bombni tehniki specialne policijske enote. Nekaj pred polnočjo so brežiški policisti skupini mladih v Artičah zasegli 89 petard (piratk in megic). Nekaj so jih pred tem že odvrgli, kar je tudi vzpodbudilo ukrepanje policije zaradi motečih pokov. Za 16-letnega lastnika petard so uvedli postopek o prekršku.

V torek popoldne so policisti na številki 113 prejeli več prijav zaradi glasne glasbe in drugih kršitev javnega reda in miru v okolici Novega mesta. Policisti so vstopili v naselje, pregledali okolico in opravili nekaj opozorilnih razgovorov. Kar so lahko ugotovili, je bila uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinke je svetlobni. Po posredovanju policistov se je stanje popravilo, o kršitvah do jutra niso več poročali.

Prijave na božični večer

Zaradi glasne glasbe so se nekaj pred osmo uro zvečer na božični večer pritožili tudi iz okolice Šentjerneja. Policisti so 36-letnemu kršitelju napisali plačilni nalog in ga opozorili na posledice nadaljevanja kršitve.

V noči iz torka na sredo so v naselju pred Črnomljem posredovali policisti zaradi pretepa. Dvema osebama so napisali plačilni nalog in ju napotili na nočni počitek.

Policisti so pregledali območje in opravili razgovore, a …

V sredo zvečer so policisti na številko policije 113 okoli osme ure zvečer prejeli klic o streljanju v bližini Novega mesta. Policisti so pregledali območje in opravili razgovore, a naj bi šlo v tem primeru za pirotehnične izdelke. Popoldne so krški policisti posredovali v naselju blizu Drnovega zaradi prijave kršitve javnega reda in miru. 49-letni kršiteljici so napisali plačilni nalog.

NaDlani.si; Foto: Pixbay