• C Novo mesto
  • 02:51
  • Ned, 22.05.2022

Na dolenjki zagorelo vozilo, notri našli truplo

Danes, nekaj pred 3. uro smo bili obveščeni o gorečem vozilu v odstavni niši na dolenjski avtocesti malo pred Višnjo Goro v smeri Novega mesta. Kot sporočajo javnosti s PU Novo mesto, so na kraju posredovali gasilci, ki so vozilo, ki je močno gorelo pogasili. V vozilu je bila najdena mrtva oseba.

Vzrok za nastanek požara še ni znan, prav tako ni znana identiteta osebe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in opravljajo ogled kraja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi dela interventnih služb je še vedno zaprt desni pas avtoceste.

Pozor, promet bo oviran

Promet bo v dopoldanskem času do konca ogleda in odprave posledic požara na tem delu oviran. Vse voznike pozivamo k previdni vožnji in upoštevanju postavljene prometne signalizacije.

Kaj pravi policija?

»Ogled kraja dogodka, kjer je bila v požaru vozila na dolenjski avtocesti najdena mrtva oseba je končan. Vzrok za nastanek požara še ni znan, prav tako še ni znana identiteta osebe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in kriminalistično preiskavo, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Promet na kraju poteka normalno in ni več moten,« sporoča Tomaž Tomaževič s PU Ljubljana.

Hkrati vse morebitne priče dogodka oziroma požara naprošamo, da o tem obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo, lahko tudi anonimno na telefon 080 1200.

PU Ljubljana; Foto: dars