• C Novo mesto
  • 08:56
  • Tor, 15.06.2021

Na Štajerskem pijan vozil šolski avtobus! Prišlo je do nesreče, notri več kot 10 otrok

Včeraj, okoli 7.05 je voznik šolskega avtobusa, med manevriranjem trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. V trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, razbilo pa se je tudi več stekel avtobusnega postajališča.

Miran Šadl s PU Maribor o incidentu, ki bi se lahko drugače končal: »V nesreči nihče od otrok ali drugih oseb ni bil poškodovan. Voznik avtobusa, na katerem je bilo takrat 10-15 otrok, je po trčenju nadaljeval z vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok. Šele kasneje je o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti še policijo. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel, še več kot dve uri po nesreči, v organizmu 0,30 mg/l alkohola, čeprav bi moral biti popolnoma trezen. Policisti so mu seveda začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.«

O vseh ugotovitvah so policisti seznanili dežurno državno tožilko pristojnega tožilstva, saj so obstajali razlogi za sum, da je voznik šolskega avtobusa storil kaznivo dejanje. Po proučitvi je pristojna tožilka podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Zaradi tega so mu policisti vročili plačilni nalog.

NaDlani.si; Foto: arhiv