• C Novo mesto
  • 19:10
  • Sre, 12.06.2024

Na Veliki planini krava povaljala turistki, odpeljali so ju v UKC

Gorski reševalci so v soboto vnovič izvedli več reševalnih akcij, eden od dogodkov pa se je kljub posredovanju končal tragično. Pod Malim vrhom v občini Jezersko je namreč tujega lovca obšla slabost, oživljanje pa ni bilo uspešno, je danes objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Okoli 13. ure pa so gorski reševalci GRS Kamnik in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri transportu dveh oseb, ki so ju na Veliki planini v občini Kamnik poškodovale krave. Transportirali so ju v dolino.

Kaj se je zgodilo?

»Po navedbah Policijske uprave Ljubljana je bilo ugotovljeno, da sta nizozemski turistki, v spremstvu psa, hodili v okolici Zelenega Roba, kjer so se prosto pasle krave. Ko sta se eni izmed krav približali, pa je le-ta eno izmed obeh turistk odrinila, da je padla po tleh, ko pa jo je druga želela pregnati, pa je odrinila še njo. K sreči velikoplaninska krava, ki ji pretirano turistično obleganje Velike planine najbrž ni preveč po godu, vendarle ni bila preveč hudega značaja, tako da sta obe Nizozemki ob bližnjem srečanju utrpeli zgolj lažje telesne poškodbe. Na pomoč poškodovanima turistkama so priskočili kamniški gorski reševalci in gasilci PGD Kamnik, ki so reševalni ekipi NMP Kamnik pomagali pri transportu poškodovanih Nizozemk v dolino, od koder sta bili odpeljani še na preventivni pregled v UKC Ljubljana,« poroča Kamnik.info.

N. D.; Foto: Pravljica na Veliki planini