• C Novo mesto
  • 08:31
  • Sre, 29.06.2022

Napad na šentjernejske policiste, ustavili so avto, v katerem je bilo šest otrok

Zgodilo se je včeraj zvečer.

Šentjernejski policisti so med kontrolo prometa v Dobravi pri Škocjanu včeraj okoli 21. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da 33-letna kršiteljica in sopotnik v vozilu prevažata šest otrok, ki na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Sopotnik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, je motil policijski postopek, policistom je grozil in v službeno vozilo vrgel mobilni telefon.

33-letni kršiteljici so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog, zoper 35-letnega osumljenca pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, javnosti sporoča Alenka Drenik z omenjene policijske uprave.

Pestrih 24 ur

Ob tem dodajmo, da so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 240 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik kombija, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: Shutterstock