• C Novo mesto
  • 14:16
  • Sre, 18.05.2022

Nasilna smrt na Gorenjskem, osumljenca prijeli

Gorenjski kriminalisti obravnavajo sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo s smrtjo ene osebe. Dogodek se je zgodil danes ponoči. Osumljencu je odvzeta prostost. Preiskava še poteka, zato več podatkov ne moremo posredovati, so sporočili s PU Kranj.

Kaj pravi policija?

»Gorenjski kriminalisti danes obravnavajo sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo s smrtjo ene osebe. Dogodek se je zgodil ponoči. Po do sedaj zbranih podatkih sta bili v nasilnem dejanju udeležena dva moška v sorodstvenem razmerju. Okoliščine kažejo, da je osumljenec s trdim predmetom v stanovanjskem objektu drugega tako hudo poškodoval, da je ta na kraju umrl. Nihče od njiju ni bil obravnavan za kazniva dejanja ali prekrške z elementi nasilja. Dogodek je prijavila tretja oseba, ki v času dejanja ni bila na kraju. Osumljenec ni poškodovan. Motiv za dejanje kriminalisti še ugotavljajo, preiskavo pa vodijo v smeri utemeljevanja suma storitve kaznivega dejanja uboja. Odrejena je bila obdukcija. Osumljencu je bila na kraju odvzeta prostost in je v pridržanju. Pri prijetju se ni upiral,« je javnosti sporočil Bojan Kos s PU Kranj.

Zapor od petih do petnajstih let

Kriminalisti so na kraju opravili ogled in zavarovali dokaze za nadaljnje delo. Preiskava se nadaljuje. Kaznivo dejanje Uboj. 115. člen Kazenskega zakonika. Kdor komu vzame življenje, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.

PU Kranj, Foto: arhiv

cvetličarna