• 17.09C Novo mesto
  • 04:08
  • Tor, 04.08.2020

Ne boste verjeli, kaj je v Puščavi policistom in občanu naredil pijani voznik

Pijani povzročitelj nesreče nad občana in policiste.

TREBNJE – Okoli 19. ure so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči v kraju Puščava, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes izgubil oblast nad vozilom, trčil v ogledalo ob cesti, zapeljal na travnik in nadaljeval z vožnjo.

Kaj se je dogajalo?

»Policista sta takoj odšla na kraj, kjer sta opravila ogled in zbirala obvestila od občana. V tem času se je povzročitelj nesreče z avtomobilom vrnil na kraj in zapeljal proti občanu, ki je uspel odskočiti in trčil v drug avtomobil. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo, vozilo obrnil in ponovno zapeljal proti občanu in policistu. Policista sta poskušala nevarnemu vozniku, ki ni upošteval njunih ukazov, preprečiti nadaljnjo vožnjo in ogrožanje, takrat pa je ponovno speljal in policista lažje poškodoval. Z uporabo prisilnih sredstev sta nevarnega 23-letnega voznika obvladala in mu odvzela prostost. Ugotovljeno je bilo, da ima v liltru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola, v avtomobilu pa je imel vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo,« so sporočili s PU Novo mesto.

Še ena prometna nesreča

V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je voznik, preden se je vrnil na kraj povzročil še eno prometno nesrečo, v naselju Marof se je zaletel v stanovanjski objekt in v stanovanju razbijal inventar in povzročil škodo. Osumljenca so odpeljali v prostore za pridržanje in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin, po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock