• C Novo mesto
  • 20:34
  • Sob, 10.04.2021

Nočna iskalna drama na območju Senovega

Ob 23.12 so na območju Senovega, občina Krško, vodniki reševalnih psov ZRPS Dolenjska in KZS Skupina 8 nudili pomoč policiji pri iskanju pogrešane osebe, poroča spin 112.

Gorelo je …

In kaj se je še dogajalo sodeč po pisanju uprave za zaščito in reševanje? Ob 18.05 sta Pod Šipčevim hribom v Novem mestu goreli suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov. Ob 18.26 sta na Poganškem vrhu ponovno gorela podrast in suho grmičevje v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov. Ob 18.37 sta ob Mirnopeški cesti gorela suha trava in grmičevje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini okoli 3000 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 20.10 je v bližini ulice Brezje gorelo v naravnem okolju. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar suhe trave in podrasti na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Ob 20.42 sta na Poganškem vrhu ponovno gorela podrast in suho grmičevje v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov suhe trave in okoli 50 kvadratnih metrov gorečega grmovja, v katerem so bile zažgane avtomobilske gume. Ob 21.38 pa sta v Prečni goreli suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Prečna so pogasili ogenj na površini okoli 800 kvadratnih metrov.

Še prometna nesreča

Prav tako včeraj sta ob 18.24 uri sta v kraju Črešnjice, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in po izteklih motornih tekočinah posipali vpojna sredstva. Reševalci NMP Brežice so tri poškodovane osebe oskrbeli in jih prepeljali v SB Brežice.

NaDlani.si; Fotografija je simbolična. Foto: arhiv