• C Novo mesto
  • 22:08
  • Pet, 22.09.2023

Novoletna grozljivka na Ratežu: prišlo do spora, vzel je nož

Novomeški policisti so morali dve uri po začetku novega leta posredovati na Ratežu pri Novem mestu, kjer naj bi 45-letnik z nožem večkrat zabodel 39-letnika, s katerim sta stanovala v isti stanovanjski hiši. 39-letnik je napad preživel, napadalec pa je končal v priporu, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kaj se je zgodilo?

Po prvih ugotovitvah policije je med moškima prišlo do spora, nakar je starejši vzel nož in mlajšega večkrat zabodel v nogo in v predel vratu. Do prihoda reševalcev so 39-letniku nudili prvo pomoč in ustavljali krvavitve policisti. Odpeljali so ga v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa naj bi bilo stabilno.

45-letni domnevni napadalec pa je po prihodu policistov pobegnil, a so ga kmalu izsledili v bližini hiše. Tam so zaradi aktivnega upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Nato so ga s kazensko ovadbo, ki ga bremeni poskusa uboja, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 30. 12. 2022 in 3. 1. 2023 posredovali v 215 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 809 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj, Posredovali so zaradi 60-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poskusa uboja, nasilja v družini, groženj, nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Zaščitili so žrtev nasilja v družini v Novem mestu in osumljencu izrekli prepoved približevanja. Posredovali so zaradi požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

STA, N. D. Foto: Shutterstock