• C Novo mesto
  • 03:19
  • Tor, 18.01.2022

Ob 00.54 tragedija v Novem mestu, oseba umrla na kraju dogodka

Ob 0.54 je na Belokranjski cesti v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo s ceste, trčilo v tovorno vozilo ter drevo in po večkratnem prevračanju obstalo na boku na travniku. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator ter s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika in ga prenesli do reševalnega vozila. Z absorbentom so posuli po izteklih motornih tekočinah, postavili vozilo na kolesa in pomagali avtovleki. Kljub hitri intervenciji reševalcev NMP Novo mesto je oseba umrla na kraju dogodka, piše uprava za zaščito in reševanje.

Kaj pravi policija?

»6. 11. nekaj pred 1. uro se je na Belokranjski cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik osebnega avtomobila. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila Alfa romeo vozil iz smeri Novega mesta proti Metliki. Na Belokranjski cesti je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, preko nasprotnega smernega vozišča zapeljal s ceste in trčil v parkirano tovorno vozilo in v drevo. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče,« javnosti sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Umrlo devet ljudi

Letos je sicer na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo devet ljudi (pet voznikov osebnih avtomobilov, potnica v vozilu, motorist, voznik mopeda in kolesar). Največ nesreč se je zgodilo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje in neprilagojene hitrosti. »Voznike pozivamo, naj hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam, razmeram na cesti, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam. Previdnost velja še posebej v trenutnih razmerah, ko so ceste spolzke, na njih pa veliko odpadlega listja,« dodaja Drenikova.

Spin112; Foto: Shutterstock