• 9.11C Novo mesto
  • 20:56
  • Sob, 31.10.2020

Ob 5.07 prišlo do zastrupitve: med kuhanjem soka naj bi umrla oče in sin

V občini Lukovica sta dve osebi umrli zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Gasilci so ju našli včeraj okoli pete ure našli v stanovanjski hiši. Osebi so prinesli na prosto, kjer so jima reševalci nudili pomoč, a je bilo prepozno, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Gasilci so opravili tudi detekcijo plinov, pri čemer so ugotovili visoko prisotnost ogljikovega monoksida. O dogodku je bila obveščena policija, so še zapisali. Po neuradnih informacijah lokalnega portala Domzalec naj bi oče in sin na plinskem gorilniku kuhala sok. Nazadnje naj bi ju svojci videli okrog 19. ure zvečer, ker pa se ponoči nista vrnila, so v zgodnjih jutranjih urah posumili, da je nekaj narobe. V prostoru, kjer sta kuhala sok, so ju našli negibno ležati na tleh.

Kaj pravi policija?

»Po prvih zbranih obvestilih ugotovljeno, da sta moška stara 53 in 20 let, pri domačih opravilih v zaprtem prostoru uporabljala plinski gorilnik. V jutranjih urah pa so ju oba našli v navedenem prostoru brez znakov življenja in takoj obvestili nujno medicinsko pomoč. Po do sedaj znanih podatkih je smrt najverjetneje posledica zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Na kraju policisti niso ugotovili okoliščin, ki bi kazale znake kaznivega dejanja. Vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo,« sporočajo s PU Ljubljana.

NaDlani.si; Foto: Pixbay

Ob 5.07 prišlo do zastrupitve: med kuhanjem soka naj bi umrla oče in sin
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.