• C Novo mesto
  • 23:03
  • Pet, 20.05.2022

Ojoj, kaj je voznik avtobusa počel pri Trebnjem, notri je bilo 24 potnikov

Kot sporočajo z novomeške policijske uprave, so včeraj ob 16.33 bili policisti PPP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, pri Dolenjem Podborštu pri Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 41-letni voznik avtobusa, ki je prehiteval kolono stoječih vozil, izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 51-letnega voznika. 24 potnikov na avtobusu in udeleženca se v nesreči niso poškodovali. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa.

Kazenski zakonik določa, da se z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let kaznuje, kdor s kršitvijo predpisov o varnosti železniškega, ladijskega, zračnega prometa ali prometa na žičnicah ali javnem prevozu potnikov v cestnem prometu s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči nesrečo.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: arhiv

dolenjske lekarne