• C Novo mesto
  • 04:17
  • Sob, 21.05.2022

Petarda za silvestrovo ubila 12-letnega otroka

Otroci naj ne bi sami metali petarde, ampak so le opazovali moškega, ki je detoniral pirotehnično sredstvo. Moškega so aretirali.

Na silvestrovo je v incidentu s petardo na vzhodu Nizozemske umrl 12-letni deček. Še en deček se je v petek huje poškodoval v mestu Haaksbergen, nedaleč od Enschedeja, poroča tiskovna agencija ANP. Otroci naj ne bi sami metali petarde, ampak so le opazovali moškega, ki je detoniral pirotehnično sredstvo. Moškega so aretirali. Policija pravi, da še ni natančno ugotovljeno, kako se je nesreča zgodila.

12 ranjenih v Berlinu

V eksploziji nedovoljene pirotehnike na zasebni silvestrski zabavi v vzhodnem Berlinu je bilo poškodovanih 12 ljudi, med njimi tudi otroci, so sporočili gasilci v soboto zgodaj zjutraj. Vse poškodovane, najmlajši je star 11 let, so morali prepeljati v bolnišnico, kjer so si opomogli. Policija je po preiskavi povedala, da je bila nezakonita pirotehnika očitno detonirana na zabavi na območju Friedrichshagna, ker števila poškodovanih in resnosti njihovih poškodb ni mogoče drugače razložiti. Gasilci so nekaj po polnoči prejeli poročilo o dogodku in na kraj poslali 40 ljudi.

Kako je bilo pri nas?

Čeprav organiziranih javnih prireditev ni bilo, pa je bila v Sloveniji silvestrska noč za policiste delavna. Za varnost na terenu jih je skrbelo več kot 500, skupno pa so obravnavali 23 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj. Zaradi uporabe pirotehnike je v Kranjski Gori prišlo do pretepa. Javni red in mir je bil na silvestrovo kršen v 23 primerih na javnih krajih in 29-krat v zasebnih prostorih, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Štiri kršitelje so policisti pridržali. Obravnavali so eno kaznivo dejanje nasilja v družini in zaradi zaščite žrtev nasilja v družini eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo največ premoženjskih kaznivih dejanj. V preteklih 12 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 472 klicev. Med 147 interventnimi klici, na podlagi katerih so posredovali, je bilo šest dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje.

N. D.; Foto: Shutterstock

dolenjske lekarne