• 17.27C Novo mesto
  • 02:53
  • Tor, 04.08.2020

Pijan peljal iz smeri Novega mesta proti Šentjerneju, sledilo je …

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola.

GORENJE GRADIŠČE – V torek nekaj po 15. uri so bili šentjernejski policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti pri naselju Gorenje Gradišče. Opravili so ogled in ugotovili, da je 31-letni voznik peljal iz smeri Novega mesta proti Šentjerneju.

»Pred naseljem Gorenje Gradišče je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče,« so sporočili s PU Novo mesto.

Poostrena kontrola

Omenimo, da so policisti so med 4. 11. in 10. 11 v okviru akcije Slovenija piha 0,0 preverjali psihofizično stanje voznikov. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 1151 voznikom in pri 40-ih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. 27 jih je imelo v litru izdihanega zraka pod 0,52 miligramov alkohola, 13 pa več kot 0,52 miligramov. Polovico kršitev so ugotovili ob Martinovem koncu tedna.

NaDlani.si; Foto: arhiv