• C Novo mesto
  • 07:01
  • Ned, 26.06.2022

Pijani motorist povzročil prometno, ponj prišel še bolj pijan prijatelj

Med vikendom se je zvrstila serija mnogih prometnih nesreč vseh kategorij, kar kljub zelo intenzivnemu delu policije na področju prometa nakazuje na poslabšanje prometne varnosti. Prometnih nesreč je v tem trenutku na Gorenjskem že več kot lani. Letos 476, lani 451. Na brezbrižnost nekaterih pa kažejo tudi nekateri naslednji primeri. V soboto so blejski policisti po prijavi iz prometa izločili voznika z 0,92 mg/l alkohola, gorenjski prometni policisti pa voznika z 0,76 mg/l alkohola. V enem primeru so škofjeloški policisti obravnavali voznika z 0,95 mg/l alkohola, ki je trčil v drug avtomobil in z dejanjem izpolnil elemente kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

V še enem primeru prometne nesreče na avtocesti med Torovim in Vodicami, pa je bil pod vplivom alkohola motorist.  V soboto je namreč nekaj pred 15. uro  na gorenjski avtocesti pred izvozom Vodice v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo. Pri tem se je lažje poškodoval. Policisti so v postopku tudi ugotovili, da motorist ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola (1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče in bodo po vseh znanih dejstvih ustrezno ukrepali.

Ob motoristu je bil obravnavan še voznik, ki je prišel ponj oziroma po motorno kolo in je bil tudi pod vplivom alkohola z rezultatom 1,16 mg/l.

Na PU Kranj opozarjajo

»Gre za serijo hudih prometnih kršitev, na katere lahko najbolj vplivajo predvsem vozniki sami. Zato jih pozivamo, naj se »vzamejo v roke«, upoštevajo prometna pravila in vozijo varno. Svoje bo v prihajočem času dodala še vročina, ki že v osnovi zelo vpliva na počutje voznikov in njihovo zbranost. Policija dodaja še, da priče nezanesljivo in nevarno vožnjo lahko vedno prijavijo na interventno številko 113, prosijo da čim prej, ko je nevarnost opažena. Policisti bodo nadzore v prometu še okrepili.«

N. D:; Foto: Shutterstock

dolenjske toplice
dolenjske lekarne poletje