• C Novo mesto
  • 15:14
  • Sre, 22.09.2021

Po drami v Novem mestu se je oglasil Jelinčič: Povzročitelj je Šved iz Finske, na izletu v Indijo

Ko smo že pisali, je opiti 25-letni voznik z območja Krškega je brez vozniškega dovoljenja v jutranji prometni nesreči poškodoval dva policista, ko je čelno trčil v njun službeni avtomobil. Vozilo se je nato odbilo v policista, ki sta bila ob tem huje in lažje poškodovana. Povzročitelj in potnika v njegovem vozilu niso bili poškodovani, so sporočili s policije. Kot so zapisali na Policijski upravi Novo mesto, je do nesreče prišlo na Andrijaničevi cesti, ko sta policista ustavljala voznika nekega drugega osebnega vozila zaradi nevarne vožnje, ki ni upošteval predhodnih svetlobnih in zvočnih znakov. Ob tem sta izstopila iz službenega vozila z namenom, da pripravita sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil. A je v tistem trenutku iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal 25-letni voznik osebnega vozila, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom.

Avtomobil je nato bočno drsel in čelno trčil v policijski avtomobil, pri čemer se je vozilo odbilo v policista. Poškodovancema so policisti in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč, ter pomagali policistu, ki je bil ukleščen pod vozilom. Po ugotovitvah policije so povzročitelja zaradi cestnoprometnih kršitev obravnavali že 33-krat, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Oglasil se je poslanec Jelinčič

O nesreči so obvestili tudi preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Grozljivo dogajanje pa odmeva tudi po slovenskem javnem prostoru. »Če karikiram, lahko mirno zapišem, da je povzročitelj neznan (še kratice niso znane) in da je povzročitelj Šved iz Finske, na izletu v Indijo in ne bo kaznovan dokler ga ne bodo ujeli še vsaj sedemkrat. Takrat pa se bo skliceval na kokošarsko diplomatsko imuniteto, ki jim jo bo priznalo slovensko sodišče in potrdilo ustavno sodišče. Mogoče le v Sloveniji!« je prvak SNS Zmago Jelinčič recimo sporočil na facebooku.

NaDlani.sI; Foto: youtube