• 13.35C Novo mesto
  • 19:04
  • Sob, 24.10.2020

Po tragediji na avtocesti: Deklica mala, počivaj v miru, mi vozniki pa opravimo vožnjo z odprtimi očmi

V hudi prometni nesreči, ki se je v petek nekaj pred 15. uro zgodila na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane, je na kraju nesreče umrl otrok, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Dve osebi sta huje poškodovani. V nesreči je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil voznice pred njim, otrok pa je bil potnik v tem vozilu. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja.

Huje poškodovano 38-letno voznico so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Njeno življenje je še vedno ogroženo. Prav tako je bil poškodovan še drugi otrok v osebnem vozilu, ki po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen. V nesreči 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan.

Srce parajoč zapis

Medtem pa je po facebooku zaokrožil zapis operaterja zaposlenega pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.  Zapisal je o epilog nesreče na AC in nekakšnem žalostnem zaključku njegovega delovnega dne. »Nikdar ampak res nikdar ne nosim delo domov ampak danes ni tako. Kot nek nevidni duh, ki si z dodatnimi obvestili ustvarjam sliko dogodka gledam z vrha kako se reševalci, zdravnica, gasilci trudijo pri oživljanju male deklice, ki je komaj začela z življenjem. Kaj še lahko storim. Gledam tehniko, opazujem, se jezim, ker sem nemočen in zaradi tehnike in zaradi trenutka neprevidnosti na hitri cesti. Kličejo sodelavci, pišejo na msg … kako si, je vse ok … tolažim sebe in njih, da sem ok ampak je vseeno ta deklica, to nežno malo bitje prišlo v moj dom in sigurno bo nekaj časa tudi ostala. Uro vožnje imam do doma a kljub vsem veselim dogodkom v zadnjem času se nisem spomnil nobenega … podzavestno sem gledal vso to moč tovornjakov na AC in se spraševal kateri je moj. Odmislim zadevo in na koncu že skoraj pred domom čez prehod za pešce gre najstnica, ki brez da pogleda levo in desno suvereno zakoraka in piše sporočila na mobitelu v počasnem koraku, da se ja ne bi zmotila. No, kakorkoli deklica mala, počivaj v miru, mi vozniki pa opravimo vožnjo z odprtimi očmi, ker … Nesreča nikoli ne počiva.«

“Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko se je proti Ljubljani zgodila hujša prometna nesreča. 63-letni voznik…

Objavil/a Janez Baš dne Petek, 25. september 2020

NaDlani.si; Foto: PGD Doljni Logatec