• C Novo mesto
  • 06:19
  • Tor, 18.05.2021

Po zdrsu čez severno steno Storžiča turno smučarko predali pogrebni službi

Na območju Storžiča se je danes okoli 9.30 zgodila gorska nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečila turna smučarka. Kot so sporočili iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), so tri turne smučarke z vrha Storžiča smučale v smeri Petega žrela, pri čemer je eni zdrsnilo in je padla čez severno steno Storžiča v smeri Črnega grabna.

Danes dopoldan se je v severni steni Storžiča zgodila gorska nesreča v kateri se je smrtno poškodovala turna smučarka….

Posted by Gorska Reševalna Zveza Slovenije on Friday, 16 April 2021

Pri reševanju je sodelovalo deset gorskih reševalcev Gorske reševalne službe Tržič, združena ekipa GRZS in helikopterska nujna medicinska pomoč s helikopterjem Slovenske vojske. Ponesrečeno smučarko so našli in jo s helikopterjem prepeljali v dolino, kjer so jo predali pogrebni službi. Ostali dve smučarki so tržiški gorski reševalci pospremili v dolino. Kot so ob tem opozorili v GRZS, so v gorah še vedno zimske razmere, ki bodo vztrajale še dolgo v poletje.

Foto: GRZS

Trenutno snežna odeja ostaja suha in pomrznjena, zaradi česar obstaja velika nevarnost zdrsa. Zato je nujna uporaba derez, cepina in čelade. Gorski reševalci vse planince in turne smučarje pozivajo k previdnosti, uporabi varovalne opreme in primerni izbiri ture.

NaDlani.si; Foto: GRZS