• 18.99C Novo mesto
  • 07:00
  • Sob, 11.07.2020

Počilo na dolenjski avtocesti, krivec 19-letni voznik! V avtomobilih so bili otroci

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovancev.

NOVO MESTO – Na dolenjski avtocesti se je nekaj pred 18. uro med izvozoma Šmarje-Sap in Cikava v smeri Novega mesta prišlo do trčenja štirih osebnih vozil. V nesreči sta bili poškodovani dve odrasli osebi ter trije otroci. Reševalci so enega otroka ter dva odrasla prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, poroča center za obveščanje.

Medtem s PU Novo mesto sporočajo: »Včeraj nekaj pred 18. uro je na dolenjski avtocesti pri izvozu Šmarje-Sap v smeri proti Novemu mestu prišlo do verižnega trčenja štirih osebnih vozil, ki ga je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 19-letni voznik osebnega vozila (drž. Bih). V nesreči so bili trije potniki lahko telesno poškodovani in so bili s kraja odpeljani z reševalnim vozilom. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog. Zaradi nesreče je bila avtocesta delno zaprta (dva vozna pasova) do 19.20 ure zaradi česar je prihajalo do daljših zastojev.«

NaDlani.si; Foto: shutterstock