• C Novo mesto
  • 12:18
  • Ned, 13.06.2021

Policija razkriva grozljive podrobnosti umora ‘gozdnega moža’ Slavca! Kočevski Romi že v priporu

Kot smo že pisali, je  Policijsko upravo Ljubljana v petek, 19. marca, okoli 12.30 poklical občan in povedal, da je v gozdu v bližini Grosuplja našel zvezanega in hudo poškodovanega moškega. Približno  300  metrov  globoko  v gozdu je bil pred njegovim prebivališčem najden  77-letni  moški, ki je bil hudo poškodovan, roke je imel zvezane na hrbtu,  prav  tako  pa  zvezane  noge. Moški je ob prihodu na kraj še kazal znake življenja, vendar je kljub zdravniški pomoči, ki mu je bila nudena na kraju, umrl.

V ponedeljkovi tiskani izdaji Slovenskih novic preberite:

– Slavca zvezali in pretepli do smrti;
– Krvav telefon je edina sled za Alojzijem;
– Prihajajo ubijalski sršeni;
– Prvi prismučal s Triglava.

Objavil/a Slovenske Novice dne Nedelja, 21. marec 2021

Zalotil jih je, zato je moral umreti

Kaznivo dejanje naj bi 18. marca popoldne zagrešili slovenski državljani, stari 24, 23, 19 in 18 let, z območja Kočevja, po poročanju medijev pa gre za Rome. Policisti so jih prijeli konec marca in jih privedli pred preiskovalno sodnico, ki je za vse odredila pripor. Kriminalisti so ugotovili, da naj bi se osumljenci tega dne v popoldanskem času pripeljali na območje Grosupljega, tam parkirali vozilo in se peš odpravili v bližnji gozd, da bi iz bivališča pokojnega odnesli vrednejše predmete, je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja ljubljanskih kriminalistov Damjan Petrič. Pri početju naj bi storilce zalotil lastnik, ki pa naj bi ga nato napadli, pretepli ter mu zvezali roke in noge. Pozneje naj bi preiskali njegovo bivališče ter mu ukradli 2000 evrov gotovine in dva mobilna telefona, nato pa zbežali. Odpeljali naj bi se proti domu, približno po 15 kilometrih pa določene predmete, ki naj bi jih uporabili ali pridobili pri kaznivem dejanju, zmetali v potok. Določene predmete naj bi pozneje, ko so izvedeli, da je žrtev umrla, zažgali doma.

V sobotnih tiskanih Slovenskih novicah ne zamudite:
Prijeli morilce gozdnega moža
Bogate nagrade za…

Objavil/a Slovenske Novice dne Petek, 02. april 2021

Našel ga je znanec, bilo je prepozno

Hudo pretepenega in zvezanega 77-letnika naj bi pustili ležati na kraju. Tam je ostal vse do naslednjega dne, ko ga je okoli 12. ure našel znanec ter poklical policijo in reševalce. Žrtev je na kraju dejanja umrla, je povedal Petrič. Dodal je, da se žrtev in storilci po dosedanjih informacijah niso poznali med seboj. 30. marca so odvzeli prostost prvemu osumljencu, dan pozneje pa še preostalim trem. Minuli petek so jih s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalno sodnico, ki je za vse odredila pripor.

Starim znancem policije grozi zapor

Vse štiri je policija sicer že obravnavala zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter zaradi prekrškov z elementi nasilja. Za kaznivo dejanje umora pa je predpisana kazen med 15 in 30 let zapora, je povedal Petrič.

NaDlani.si; Foto: arhiv