• C Novo mesto
  • 12:38
  • Sob, 27.11.2021

Policija razkriva grozljivo dogajanje v Novem mestu, 46-letnik umrl na kraju nesreče

Ob je 17.31 je v ulici Muhaber v Novem mestu vlak zbil pešca, ki je na kraju dogodka umrl. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, piše uprava za zaščito in reševanje.

Oglasili so se s PU Novo mesto

»26.  9.  nekaj pred 17.30 smo bili obveščeni o nesreči na železniških tirih pri Muhaberju, kjer naj bi vlak trčil v moškega. Policisti PP Novo mesto so opravili  ogled  in  ugotovili,  da je 46-letni moški hodil iz smeri Novega mesta  proti  Potočni  vasi  ob  desni  strani  železniške proge in ob sebi potiskal  kolo s pomožnim motorjem. Na območju Muhaberja je iz smeri Novega mesta  pripeljal  potniški  vlak,  vlakovodja je z zvočnimi signali moškega opozarjal  na  prihod vlaka in zaviral, vendar trčenja ni mogel preprečiti,« podrobnosti hude prometne nesreče javnosti sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto.

46-letni  moški  je  zaradi  hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Hudo poškodovana kolesarka

Z dolenjskim koncev poročajo še o eni prometni nesreči. 26. septembra dopoldne so bili  policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo hudo poškodovano žensko, ki naj bi se poškodovala ob padcu s kolesom. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Straže, kjer je 33-letnica izgubila oblast nad kolesom in padla. Okoliščine še preverjajo.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer med 24. in 27. dseptembrom intervenirali v 184 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 710 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

»Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov in v Dolenjskih Toplicah pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Posredovali so zaradi 48-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje,« dodaja Drenikova.

N. D.; Foto: Shutterstock