• C Novo mesto
  • 12:00
  • Sob, 27.11.2021

V hudi prometni nesreči pri Domžalah umrl nogometaš Miha (28), nogometni klubi žalujejo

Policija razkriva podrobnosti nočne tragedije, umrl je 28-letnik.

Včeraj b 22.26 sta v naselju Količevo, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, očistili vozišče, osvetljevali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Kamnik, Ljubljana in Domžale. V nesreči je ena oseba umrla, ena pa je bila poškodovana. Poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so bili tudi policisti in dežurni delavci cestnega podjetja, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Policija razkriva podrobnosti

»Včeraj,  okoli 22.30 ure je v Količevem prišlo do prometne nesreče v kateri sta  bili  udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 37-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Radomelj proti Količevem, ter pri tem zapeljal  na  nasprotni  vozni  pas,  ko  se  je  iz smeri Količevega proti Radomljam  pripeljal  28-letni voznik osebnega vozila. Prišlo je do čelnega trčenja,  pri  čemer  je  vozilo  28-letnika  odbilo tako, da je trčil še v betonske robnike in parkirano osebno vozilo. 28-letnik je v nesreči zadobil tako  hude  telesne  poškodbe,  da  je  na kraju nesreče umrl. 37-letnik je utrpel  težje  poškodbe,  vendar  njegovo življenje ni ogroženo. Sopotnik v vozilu  28-letnika  ni bil poškodovan,« javnosti o nesreči, ki se je končala s smrtjo poroča Aleksandra Golec s PU Ljubljana.

Sum na malomarnost

Dodajmo, da policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil  v  zvezi  suma  storitve  kaznivega  dejanja povzročitve prometne nesreče  iz  malomarnosti  in  bodo  o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Umrl je nogometaš

Nekaj ur kasneje pa je odjeknilo. Družabna omrežja so namreč razkrila, da je življenje v hudi prometni nesreči izgubil nekdanji član mladincev NK Olimpija Miha Robič, ki je med drugim igral tudi v 2. SNL za Radomlje, v zadnjih nekaj sezonah pa je igral v nižjeligaških klubih v Avstriji.

Minuli teden se je na slovenskih cestah zgodila ena prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl en človek. Letos so slovenske ceste terjale 89 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 71 smrtnih žrtev, so sporočili z Generalne policijske uprave.

N. D.; Foto: CZR Domžale