• 16.72C Novo mesto
  • 21:10
  • Sob, 14.09.2019

Policija razkriva zakaj je umrl motorist, prav tako je znana identiteta žrtve in voznika

LUKOVICA – Na štajerski avtocesti pred počivališčem Lukovica se je okoli 18. ure zgodila prometna nesreča. Ena oseba je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Odsek med Krtino in Lukovico proti Celju je še vedno zaprt. Nastala je kolona, dolga dva kilometra.

Neprilagojena hitrost
Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo 42-letnega motorista. Slednji je vozil motorno kolo znamke Kawasaki, s katerim je trčil v tovorno vozilo znamke Scania, ki ga je vozil 31-letni madžarski državljan.

Motorist je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. Policisti zbiranje obvestil nadaljujejo, so še zapisali na policiji.

Pozor na avtocesti

Na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj avtocesto zapustijo že pred Domžalami. Ob tem opozarjajo, da morajo vozniki na avtocesti med kolonama vozil pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil. Policisti pa voznike pozivajo k strpnosti.

NaDlani.si; Foto: arhiv