• C Novo mesto
  • 07:03
  • Tor, 15.06.2021

Policisti našli samo Urškino vozilo, njeno truplo nekaj ur kasneje

Policija preklicuje iskanje 36-letne Urške Saletinger, ki so jo iskali od nedelje. Planinko so dopoldne našli mrtvo pod Češko kočo in jo s helikopterjem prepeljali v dolino. Okoliščine kažejo na smrt zaradi zdrsa na območju letne poti na Češko kočo in posledično padec po strmem terenu, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policija in gorski reševalci danes v gorah na območju Jezerskega nadaljujejo iskanje pogrešane 36-letne Urške Salentiger, ki je pogrešana od 25. aprila. Policisti so njeno vozilo našli na parkirišču za Češko kočo na Jezerskem.

»Že včeraj so letalska in gorska policijska enota ter jezerjanski gorski reševalci preverili večje območje jezerjanskih gora z vrhovi ter pobočja s pristopi vse do Okrešlja in Brane. Danes se iskalna akcija nadaljuje. Znova sodelujejo gorski reševalci GRS Jezersko, policijski helikopter in policijski droni ter gorska policijska enota. Pregledali se bodo vrhovi, grebeni, postojanke, bivaki, klasične vpisne knjige na vrhovih na širšem območju Jezerskega z okolico in preverile možne smer hoje. Išče se peš in z zraka. Jezerjanski gorski reševalci opozarjajo na veliko nevarnost proženja snežnih plazov in na skalne podore. Snega je še veliko, zadnje dni pa je prišlo do večjih otoplitev. Zato je tudi veliko plazov. Razmere so zelo nevarne,« sporočajo s PU Celje.

Od nedelje, 25. aprila 2021, je pogrešana 36 letna Urška Saletinger iz Slovenj Gradca, s stalnim bivališčem v…

Objavil/a Policijska uprava Celje / Police Directorate Celje dne Petek, 30. april 2021

Točnega opisa oblačil pogrešane osebe sicer ni, je pa najverjetneje nosila oranžno bundo in sive pohodniške hlače ter uporabljala večji nahrbtnik temne barve. Kdor ima informacije o njej, naj podatke prosimo sporoči na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

NaDlani.si; Foto: PU Celje

Policisti našli samo Urškino vozilo, njeno truplo nekaj ur kasneje
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.