• C Novo mesto
  • 23:16
  • Pon, 18.10.2021

Popoldan tako pijan, da se je zvrnil! Posredovali so trebanjski policisti

V torek in sredo so policisti na številki 113 sprejeli 422 klicev, od tega je bilo 116 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Trebanjski policisti so v sredo popoldne v Gorenjih Laknicah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval sopotnik v osebnem avtomobilu. »Po prvih ugotovitvah ogleda je 40-letni Sevničan zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se z avtom prevrnil. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku,« sporoča Robert Perc s PU Novo mesto.

Ker se je zaradi nesreče sopotnik lažje poškodoval, so o primeru obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca. Voznika bodo posledično kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Zaradi alkohola preveč nestabilen za električni skiro

Krški policisti pa so v sredo zvečer obravnavali primer padca z električnim skirojem. 36-letnik naj bi z njim padel med vožnjo po pločniku v Krškem. Pri tem si je zlomil prst na roki. Brežiški policisti so v bolnišnici za 36-letnika odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku, krški policisti pa še preiskujejo vse okoliščine nesreče.

Uvedli postopek zaradi prepovedane droge

Tudi droge so bile v ‘igri.’ Policisti – vodnik službenega psa, je v torek zjutraj na Toploški cesti v Novem mestu opazil 33-letnika, ki je ob pogledu na policista odvrgel ročni zvitek, ki ga je prej kadil in oddajal značilen vonj po prepovedani drogi marihuani. Ko je policist želel izvesti postopek, se je pričel najprej umikati, nato pa se je postavil policistu po robu in se vanj zakadil. Policist ga je s strokovnim prijemom obvladal in vklenil, nato pa poklical pomoč. 33-letniku so poleg odvrženega jointa zasegli še škatlico cigaret in mlinček z zelenim rastlinskimi delci, ki ju je prav tako odvrgel, ko je zagledal policista. Uvedli so postopek o prekršku zaradi prepovedane droge, hkrati pa še zaradi neupoštevanja ukaza in nedostojnega vedenja do uradne osebe.

N. D.; Foto: Shutterstock