• 11.77C Novo mesto
  • 01:45
  • Sre, 15.07.2020

Poskus uboja v Novem mestu, udeleženih več oseb

V streljanju v Brezju lažje poškodovana 34-letnica.

S PU Novo mesto so danes sporočili, da so jih v petek okoli 19.30 obvestili o streljanju v Brezju. Po dosedanjih ugotovitvah je med več osebami prišlo najprej do spora in groženj, nato pa je 32-letni domačin uporabil tudi pištolo. V dogodku je bila lažje poškodovana 34-letnica. Reševalci so jo zato odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico.

Kaj pravi policija? 

»Po prvih ugotovitvah ogleda je med več osebami prišlo najprej do spora in groženj, uporabljeno je bilo tudi strelno orožje – pištola. V preiskavo primera se je vključil sektor kriminalistične policije, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika so pridržali 32-letnega domačina. Reševalci so na kraju nudili pomoč poškodovani 34-letnici, ki so jo nato odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico. Po oskrbi je bila odpuščena, njene poškodbe so lažje. Vse okoliščine poškodbe še niso znane. Osumljenec nima orožne listine. Policisti v zadnjih letih zaradi kaznivih dejanj iz področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj zoper življenje in telo obravnavali štiriindvajsetkrat,« sporočajo s PU Novo mesto.

Preiskava in aktivnosti še potekajo

Policijska preiskava in aktivnosti še potekajo, zato zaenkrat zaradi interesa preiskave drugih podatkov ne bomo posredovali javnosti.

NaDlani.si; Foto: arhiv