• C Novo mesto
  • 06:36
  • Tor, 18.05.2021

Pred trgovino v Grosuplju odjeknili streli: Ornk je pokalo, slišati je bilo iz smeri Hoferja

»Danes, nekaj po 9. uri smo prejeli obvestilo izstreljenih strelih na parkirišču ene izmed trgovin na območju Grosuplja. Po do sedaj zbranih obvestilih je oseba streljala s plinsko pištolo (po prvi podatkih naj bi šlo za ti. ‘strašilno’ pištolo). Na kraj je odšlo več patrulj, ki so na podlagi podanih obvestil občanov 48 – letnega osumljenca prijeli v bližini. V dogodku ni bil nihče poškodovan,« javnosti sporoča Tomaž Tomaževič s PU Ljubljana.

Policisti so opravili ogled, zasegli pištolo in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. Motiv za dejanje še ni znan, oseba pa je zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja potrebovala zdravniško pomoč in je bila predana v oskrbo zdravstvenemu osebju. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin dogodka naprošamo morebitne priče dogodka, da pokličejo na št. 113, ali Policijsko postajo Grosuplje na št. (01) 781 83 80, ali se osebno zglasijo na Policijski postaji Grosuplje, Taborska ulica 7.

Kot je mogoče zaslediti na družabnih omrežjih so v grosupeljskem Hoferju odjeknili streli, bilo pa naj bi izstreljenih več strelov, uporabniki pa pišejo tudi, da ni bila aktivirana zdravniška ekipa. Po neuradnih podatkih portala svet24.si naj bi oseba, ki so jo policisti že prijeli, streljala s strašilno pištolo.

NaDlani.si; Foto: arhiv