• C Novo mesto
  • 21:36
  • Sob, 04.12.2021

Premil je član hrvaške glasbene skupine, izredno priljubljene pri nas! Imel je korono

»Zlomilo nas je, smo brez besed.«

Preminil je basist in kitarist Žarko Marinović (52) iz hrvaške skupine Vigor, žalostno novico pa so objavili na njihovi Facebook strani. »Odšel je z vonjem jutra … Zlomljeni smo in brez besed … Dragi naš Žare, hvala za vsa ta leta čudovitega prijateljstva. Za vedno boš ostal v naših srcih. Neskončno te bomo pogrešali … Družini želimo iskreno sožalje. Radi te imamo,« je pod fotografijo pokojnega glasbenika zapisal frontman skupine Mario Roth. Marinović je trpel zaradi koronavirusa, bil je edini član priljubljene hrvaške skupine, ki ni bil cepljen. Bil je hospitaliziran, njegovo stanje pa se je v nedeljo, ko so ga dali na respirator, poslabšalo, je potrdil PR predstavnik skupine Vedran Strukar.

Koncerti, ki so jih napovedali za naslednji vikend, se prestavljajo. Zadnje slovo od glasbenika bo v petek ob 15. uri na pokopališču v Ladimirevcih. Skupina Vigor je imela to poletje več kot 40 nastopov in velja za ene izmed najbolj obremenjenih hrvaških izvajalcev.

Oboževalci se poslavljajo

Od pokojnega se poslavljajo mnogi oboževalci. »Počivaj v miru ti čudovit človek, za vedno boš v naših srcih, iskreno sožalje družini in tebi seveda bo vedno igral za nas z drugega sveta«, »Iskreno sožalje družini in skupini«, »Šok. Iskreno sožalje družini in fantom iz Vigorja«, »Ne, iskreno sožalje«, »Vsi bomo pogrešali «, je le nekaj sporočil, s katerimi se oboževalci poslavljajo od Žarka.

Včeraj so na Hrvaškem zabeležili 2022 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Gre za najvišje število na novo okuženih od konca aprila letos. Umrlo je 27 ljudi, kar je tudi največ v enem dnevu od konca maja. Medtem so na Hrvaškem uveljavili možnost cepljenja s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19.

N. D.; Foto: Shutterstock