• 5C Novo mesto
  • 03:48
  • Sre, 20.01.2021

Pri Gradu Bor umrl moški, dva sta poškodovana! Primer preiskuje policija

Danes, malo po 16. uri so bili na PU Maribor obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila pri Gradu Borl. Po do sedaj znanih podatkih je en delavec v nesreči umrl, še dva sta poškodovana.

»Enega od njiju so prepeljali v SB Ptuj, drugega v UKC Maribor. Na kraju dogodka so policisti, mariborski kriminalisti, dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka iz ODT na Ptuju. Zaradi noči bodo ogled kraja nesreče prekinili ga nadaljevali jutri. Zaradi tega več informacij trenutno ni na voljo,« je medijem sporočil Miran Šadl.

Kaj se je zgodilo?

Kot poroča lokalni spletni portal Ptujinfo.com, naj bi se po neuradnih informacijah nesreča zgodila pri pospravljanju žerjava, regionalna cesta Ptuj-Zavrč pa je pri gradu Borl za ves promet zaprta. Pri omenjenem gradu so delavci podjetja Pondus iz Kamnice s podizvajalci zaključevali sanacijo brežine, zidu in terase gradu, vredno okoli 1,5 milijona evrov, dodaja portal.

V ptujskem prostovoljnem gasilskem društvu so jim povedali, da naj bi bili v času dogodka na žerjavu štirje ljudje, do tragedije pa je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po njegovem ogrodju. Portal še navaja, da naj bi pri tem en delavec padel z žerjava in umrl, dva sta poškodovana sama prišla z žerjava, enega pa so gasilci iz Ptuja in Cirkulan reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike.

NaDlani.si; Foto: arhiv