• C Novo mesto
  • 06:19
  • Ned, 03.03.2024

Pri Novem mestu trčila avto in avtobus, osebo ukleščilo

Včeraj ob 6.55 sta pri naselju Lešnica, občina Novo mesto, trčila osebno vozilo in avtobus. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo na kraju oskrbeli reševalci NMP Novo mesto in jo odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, pomagali reševalcem pri imobilizaciji in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, piše uprava za zaščito in reševanje.

Kaj pravijo na PU Novo mesto?

»O prometni nesreči v križišču za Lešnico smo bili obveščeni 22. 11. ob 6.51. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je za nesrečo odgovorna 33-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzela prednost vozniku avtobusa. Voznica je trčila v avtobus in v avtomobil 53-letnega voznika. V času nesreče v avtobusu ni bilo potnikov, lažje poškodovano povzročiteljico pa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ji bodo policisti izdali plačilni nalog,« je javnosti sporočila Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 174 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: arriva.si