• C Novo mesto
  • 16:01
  • Sre, 22.09.2021

Prizori grozljivega dogajanja v Novem mestu, policist obležal ukleščen pod vozilom

Ob 5.29 sta na Andrijaničevi cesti v Novem mestu trčili osebno in policijsko vozilo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču razlitih motornih tekočin in nudili pomoč policiji. Reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto so na kraju oskrbeli štiri poškodovane osebe in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto. Na relaciji Novo mesto – Bučna vas, je bila več kot dve uri zaprta Adrijaničeva cesta med krožiščema.
Kaj se je zgodilo?

»Policisti PPP Novo mesto so okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volswagen passat. Voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo ter vijugal po vozišču. Novomeški OKC je z opisom vozila seznanil policiste na terenu in policista PP Novo mesto sta se takoj odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje. Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil. V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom, javnosti o grozljivi nesreči poroča Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob vozilu. Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč in reševali policista, ki je bil ukleščen pod vozilom. Po prvih podatkih iz bolnišnice je eden izmed policistov utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je lažje poškodovan. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči nista bila poškodovana.

Krčan, stari znanec policije

Po prvih ugotovitvah s kraja je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestno prometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali. O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

NaDlani.si; Foto: arhiv