• C Novo mesto
  • 19:58
  • Sob, 04.02.2023

PU Novo mesto: 21-letnica v smrtni nevarnosti, 20-letnik vozil pijan

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola.

Včeraj  nekaj po 21. uri so bili na PU Novo mesto obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Roženpeljem in Dolenjimi Selcami. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. 21-letno potnico, ki je bila zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti in lažje poškodovano 20-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče oziroma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preiskujejo.

Včeraj prišlo še do ene nesreče

Dolenjska cesta pri Dobruški vasi v smeri proti Obrežju je znova odprta. Posledice prometne nesreče, v kateri so se lažje poškodovale tri osebe, so odstranjene, promet pa je znova stekel, so potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Popoldne se je na avtocesti med priključkoma Kronovo in Dobruška vas v smeri Obrežja zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bila avtocesta v smeri Obrežja nekaj časa zaprta, obvoz pa je bil urejen po regionalni cesti do priključka Dobruška vas.

Pester vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 21. 10. in 24. 10. intervenirali v 169 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 586 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 39-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, povzročitve splošne nevarnosti, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, iskanja pogrešanih oseb, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: Shutterstock