• C Novo mesto
  • 13:31
  • Sob, 04.02.2023

PU Novo mesto: Damjan in Frida ob drevesu našla pogrešano gospo, povsem izčrpano, mokro …

S PU Novo mesto so sporočili, da so jih zaskrbljeni svojci obvestili, da pogrešajo 86-letno gospo iz okolice Škocjana, ki je že popoldne odšla od doma proti gozdu in se ni vrnila, pri sebi pa ni imela mobilnega telefona ali svetilke.

»Svojci so jo iskali, vendar je niso našli. OKC je na kraj nemudoma napotil sevniške policiste in vodnika službenega psa. Vodnik Damjan in njegova pomočnica Frida sta se takoj lotila dela v močno poraščenem gozdu in v temi in pri iskanju uporabila vse svoje znanje in bogate izkušnje. Frida, ki ima tako kot vsi ostali kosmatinci, neprimerljivo razvitejši voh od človeškega, boljši nočni vid in razvitejši sluh, je v spremstvu svojega vodnika zavzeto in požrtvovalno premagovala težko prehodno in močvirnato območje. Njun trud je bil poplačan, saj sta ob enem izmed dreves našla pogrešano gospo, ki je bila povsem dezorientirana, izčrpana, mokra od dežja in zmedena. Policisti so jo varno pospremili do službenega vozila in odpeljali domov, kjer so jo predali svojcem,« so javnosti sporočili policisti.

Ob tem so dodali, da gospe želijo dobro okrevanje, tandemu Damjanu in Fridi pa miren počitek po naporni noči in še veliko uspehov pri delu!

PU Novo mesto; Foto: PU Novo mesto