• C Novo mesto
  • 02:01
  • Tor, 21.05.2024

PU Novo mesto: iz reke potegnili truplo!

Nekaj pred 14. uro so bili na PU Novo mesto obveščeni o najdbi trupla v reki Kolpi pri naselju Učakovci. Gasilci so truplo potegnili iz vode, na kraju je bila tudi zdravnica. Preiskovalni sodnik je za pokojnega odredil sodno obdukcijo.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi za ugotavljanje identitete in vseh drugih okoliščin. Po prvih ugotovitvah gre za moškega, v vodi je bil najverjetneje že dalj časa. Vzrok smrti moškega bo znan po opravljeni obdukciji, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Zadnjih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto, Foto: Shutterstock