• C Novo mesto
  • 23:30
  • Sre, 08.02.2023

PU Novo mesto: mladoletniku zasegli ukradene harmonike, tudi tisto iz 2021

Policisti PP Krško so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na  naslovu  bivanja mladoletnega osumljenca v okolici Grosuplja. Med hišno preiskavo so našli in zasegli harmoniko, ki je bila v maju 2021 ukradena iz stanovanjske  hiše  v Površju, 17 nabojev različnega kalibra, 13 tablet, za katere   obstaja   sum,   da  vsebujejo  prepovedane  snovi  in  prepovedan pirotehnični  izdelek.

Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali ovadbo  zaradi  kaznivega  dejanja  tatvine in uvedli hitri postopek zaradi kršitev  določil  zakona  o  orožju,  zakon  o  proizvodnji  in  prometu  s prepovedanimi drogami in zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Našli  in  zasegli  so  še  tri  harmonike,  za katere  osumljenec ni znal pojasniti  izvora  in  prav  tako obstaja sum, da gre za ukradena glasbila.

Policisti  PP  Krško  pozivajo  vse, ki bi zasežene predmete prepoznali, da pokličejo  na  Policijsko  postajo  Krško  na številko  07 49 29 400 ali na številko 113.

Januarja kraja harmonike v naselju Golobinjek pri Mirni Peči

Spomnimo, nekje v začetku januarja smo poročali, da so neznanci vlomili v zidanico, jo pregledali in odnesli diatonično harmoniko Melodija. Lastnik je vlom opazil v petek popoldne in obvestil policiste. Storilci so mu naredili za okoli tisoč petsto evrov škode. »Prejšnji teden nam je bila odtujena diatonična harmonika znamke Melodija iz vikenda v naselju Golobinjek pri Mirni Peči. Vlomilec je vlomil skozi okno v spodnji etaži ga poškodoval ter vzel harmoniko, ki ima za očeta Marka zelo velik pomen, saj jo je dobil za svoj 50. rojstni dan, kot darilo svojih hčera. Novica je že objavljena na družbenem omrežju Facebook, kjer jo je delilo ogromno število ljudi. »Danes ponoči nam je bila ukradena očetova harmonika Melodija. Ta harmonika je bila našemu očetu darilo za 50 let in mu zelo veliko pomeni. Prosimo če se objava deli, in jo s skupnimi močmi mogoč dobimo nazaj ter povrnemo nasmeh očetu,« je takrat v facebook objavi še zapisala Anja. Ali se je harmonika našla, niso več sporočili …

N. D.; Foto: PU Novo mesto