• C Novo mesto
  • 03:44
  • Sob, 13.08.2022

PU Novo mesto o nenavadnem incidentu: policiste napadel s povodcem, nanje naščuval psa

Krški policisti so se včeraj popoldne odzvali na informacijo, da naj bi v Leskovcu pri Krškem moški sprehajal dva agresivna psa brez povodca. Policisti so na kraju zalotili 34-letnega moškega iz okolice Krškega, ki je dajal znake pijanosti.

» Ukazov policistov ni upošteval, poskušal policistom zbežati, med postopkom je napadel policiste s povodcem in nanje naščuval psa. Zoper nasilneža in pse so uporabili plinski razpršilec, ga vklenili in pridržali na policijski postaji. Za pse so poskrbeli svojci 37-letnega kršitelja. 37-letnik, ki je že imel opravka s policisti, se na policijski postaji ni umiril ampak je tako kot na kraju policistom grozil,« o incidentu sporočajo s PU Novo mesto.

Zaradi groženj in napada na policiste ga bodo kriminalisti sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta, ki so se vključili v postopek, kazensko ovadili.

Pes brez nadzora

Dodajmo še, da so policisti iz Šentjerneja obravnavali prijavo napada psa v Orehovici. Policisti so ugotovili, da naj bi pes, ki se je snel iz verige in odšel od doma, napadel drugega psa, ki je bil skupaj z lastnico na sprehodu (slednjega je nato lastnica odpeljala na pregled k veterinarju). Zoper lastnika psa bodo po zaključenem postopku ustrezno ukrepali.

NaDlani.si; Foto: Unplash

mkt sevnica