• C Novo mesto
  • 15:30
  • Čet, 28.10.2021

PU Novo mesto: povozila 15-letnega pešca

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 15-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog, sporočajo s PU Novo mesto.

Povzročitelj nesreče odklonil preizkus

Nekaj pred 23. uro pa so bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti brigad v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 18-letni voznik začetnik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je poškodoval ograjo. Policisti so povzročitelju zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvah cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 1,9 promili alkohola

Policisti PPP Novo mesto pa so med kontrolo prometa v Družinski vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault Clio. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Kronovem, kjer so ga ustavili. Ugotovili so, da 26-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. V litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pester dan 

»Policisti omenjene uprave so sicer včeraj intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, lahke telesne poškodbe, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, kurjenja v naravnem okolju, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje,«  javnosti še sporoča Alenka Drenik.

N. D.; Foto: arhiv