• C Novo mesto
  • 16:30
  • Sre, 12.06.2024

Razkrita zadnja lokacija Matejevega mobilnega telefona! Njegovi prijatelji bi lahko dali odgovore

Prijatelji pogrešanega Mateja Periša (27) bi lahko odgovorili na številna vprašanja in tako ugotovili, zakaj je mladi Splitčan v noči konec zapustil beograjski klub Gotik in stekel v neznani smeri, je za Telegraf.rs povedal kriminolog Aleksandar Stevanović.  »Minilo je 11 dni, odkar je mladenič iz Hrvaške izginil. Zadnji so ga videli in komunicirali z njim njegovi prijatelji. Verjetno vedo, s kom se je Matej pogovarjal po mobilnem telefonu, ali je morda imel kakšnega znanca v Beogradu, ali imel je sovražnika, ga je kaj motilo, kako se je obnašal, odkar je prišel v klub, pa tudi to, da je tisti večer pil,« pravi Stevanović. »Prepričan sem, da bi lahko s ponovnim pogovorom z njimi izvedeli več o pogrešanem. Mogoče je nekaj, kar so pozabili povedati in se jim je zdelo običajno in bi lahko preiskavo premaknilo s mrtve točke.«

Primer kot ga še ni imel

»Verjamem, da bi vsaka informacija inšpektorjem zelo pomagala. To lahko opredelimo kot poziv vsem, naj premislijo o komunikaciji in obnašanju svojega prijatelja pred njegovim izginotjem,« trdi kriminolog. Stevanović je ob tem prepričan, da je telefon mladeniča iz Splita v vodi in da zaradi tega ni signala. »Samo v primeru, ko je mobilni telefon v vodi, ne more pošiljati signalov. O tem, ali je z njim tudi padel v Savo, ne bi mogel govoriti, ker za kaj takega ni dokazov,« je jasen. Aleksandar Stevanović v svoji karieri ni imel podobnega primera kot izginotje mladega Splitčana. »Spomnim se, da je pred desetimi leti, dva tri dni trajalo iskanje Francozov. Njihovo letalo je strmoglavilo na območju Homoljskega pogorja. Ker je bilo območje nedostopno, smo potrebovali nekaj časa, da smo jih locirali in dosegli,« se še spominja Stevanović.

Mobitel v vodi

Signal mobilnega telefona Periša (27) iz Splita, ki je izginil pred 12 dnevi, je bil nazadnje posnet ob sotočju Save in Donave, medtem poroča Kurir. Kot je povedal vir iz preiskave, je policija prevzela podatke vseh baznih postaj v tem delu Beograda, potem ko je v noči med 30. in 31. decembrom izginil. »Na podlagi posnetkov nadzorne kamere v bližini Beton dvorane, pa tudi s spremljanjem njegovega telefona, je mogoče z veliko natančnostjo določiti pot njegovega gibanja od trenutka, ko je okoli 1.40 pobegnil iz kluba ‘Gothic’,« je za Informer povedal vir.

N. D.; Foto: youtube