• C Novo mesto
  • 22:33
  • Ned, 13.06.2021

V Mengšu zaradi psa umrla osemletnica! Odziv ljubiteljev: Če vstopi tujec na njihov teritorij, se bo v 90 odstotkih …

Policisti so bili v sredo nekaj pred 17. uro obveščeni, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih se je osemletnica na dvorišču stanovanjske hiše približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo.

Dvoriščna vrata so bila odprta

Pes je deklico napadel in ogrizel, ta pa je kasneje zaradi poškodb na kraju umrla, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Dvorišče stanovanjske hiše je bilo sicer ograjeno, a so bila dvoriščna vrata odprta. Na kraj dogodka je prišla tudi odrasla oseba, ki je psa odstranila in poklicala reševalce, a je deklica kljub hitri zdravniški pomoči na kraju zaradi poškodb umrla.

Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. Živali predhodno niso identificirali kot nevarne, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski.

Sum kaznivega dejanja

Policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na policiji.

Odziv Društva srce za Bulle

»Če vstopi tujec na njihov teritorij, se bo v 90 odstotkih zgodil napad na neznanca, če ni lastnika zraven in če ni bilo s psom dovolj delano,« je zapisal znan slovenski pasjeljubec in predsednik enega najbolj aktivnih društev za živali pri nas, Društvo srce za bulle, Simon Mihorič. Ob tem poudarja, bi bilo dobro poznati ozadje te tragične zgodbe – ali je pes napadel tujca, ki je prišel na njegov teritorij, ali domačega otroka. Njegov odziv objavljamo v celoti:

NaDlani.si; Foto: youtube