• 19.63C Novo mesto
  • 18:09
  • Čet, 04.06.2020

Roman na sinov rojstni dan postal tretja smrtna žrtev na območju PU Novo mesto

ČRNOMELJ – Ob 13.14 se je na cesti Vinica—Stari Trg pri kraju Špeharji, občina Črnomelj, motorist zaletel v tovorno vozilo, javlja uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci PGD Črnomelj so kraj nesreče protipožarno in naletno zavarovali, odklopili akumulator, pomagali policistom in reševalcem pri oživljanju poškodovanega ter posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovani je umrl na kraju nesreče.

Kaj pravi policija?

Alenka Drenik iz PU Novo mesto je po končanem postopku zapisala: »Ob 13. 09 smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti pri Starem trgu ob Kolpi, med Špeharji in Radenci. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 50-letni motorist peljal iz smeri Starega trga ob Kolpi proti Vinici, v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je motorist umrl na kraju nesreče. Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.« Kot razkrivajo družabna omrežja, je bil nesrečni pokojnik Roman Š. »Prijatelj počivaj v miru, vedno boš v naših srcih,« se glasi zapis v slovo. Slovenske novice ob tem zapišejo, da se je tragedija zgodila na sinov rojstni dan ter da je pred kratkim dobil vnukinjo in dopolnil 50 let.

Gre za letos tretjo smrtno žrtev prometnih nesreč na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto. V mesecu marcu sta v prometnih nesrečah umrla voznik osebnega avtomobila in voznik kombija.

Poziv motoristom

»Motoriste pozivamo k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizčnem stanju ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu. Ostale prometne udeležence pa opozarjamo na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu.« pravi policija.

 

NaDlani.si; Foto: arhiv