• C Novo mesto
  • 21:47
  • Ned, 14.04.2024

S pašnika v bližini Trebnjega ukradli telico in bikca: Upam, da se ti bo v trebuhu hudo zataknilo

Na Facebooku se je razširila nenavadna objava, lastnik sporoča, da so mu predrzneži v bližini Trebnjega v noči na soboto s pašnika ukradli kravo telico in bikca. »Pozdravljen dragi prijatelj, ki si danes ponoči z našega pašnika odtujil bikca in plemensko čistokrvno telico!« je zapisal in dodal: »Če veš, kaj si ukradel, te bodo slej ko prej dobili, ko boš potreboval genski test dlake za čistokrvno telico. Če ne veš, kaj si ukradel, naj ti povem, da si ukradel plemensko živino vrhunske linije in odličnih staršev v kar veliki vrednosti. Če si jo ubil in jo boš pojedel, upam, da se ti bo v trebuhu hudo zataknilo.« Priložil je tudi fotografijo pogrešane krave. Objavo je na družbenem omrežju delilo že okrog 5000 ljudi.

S PU Novo mesto sicer sporočajo da so jih V soboto dopoldne so policiste klicali v Malo Loko. Trebanjski policisti so tam ugotovili, da so neznanci ponoči iz pašnika odtujili dve teleti in lastnikom s tem povzročili za okoli tri tisoč evrov škode.

Na udaru tudi poljščine

Dodajmo, da so pred tednom dni novomeški policisti obravnavali tatvino poljščin, ki se je zgodila v Srebrničah. Tam so med vikendom neznanci iz rastlinjakov pobrali okoli 100 kilogramov paradižnika, 15 kilogramov paprike in 15 kilogramov solate. Lastnikom so povzročili za nekaj sto evrov škode. Med Uršnimi selami in Lazami pa so med vikendom neznanci z njive pokradli okoli 200 kilogramov aronije in lastnikom povzročili za več kot tisoč evrov škode, so sporočili policisti.

N. D.; Foto: facebook