• C Novo mesto
  • 21:45
  • Čet, 05.08.2021

S PU Novo mesto o grozljivi smrti kolesarja, kriv je 18-letnik

Kot smo že poročali, so 7.  julija  bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Ugotovili  so,  da  je  18-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom  ob vožnji vzvratno trčil v 77-letnega kolesarja ki je ustavil za  tovornim  vozilom.

»Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske  hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Včeraj smo bili obveščeni, da je 77-letni moški zaradi posledic prometne  nesreče  v  bolnišnici  umrl.  Zoper  voznika tovornega vozila iz Hrvaške,  ki  je  nesrečo  povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo,« javnosti sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Nepravilna stran in smer vožnje

Letos  so  na  cestah  na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah  umrli  štirje  ljudje,  v  enakem obdobju lanskega leta pa trije. Vzrok  treh  prometnih  nesreč  s smrtnim izidom je bil nepravilna stran in smer vožnje in v enem primeru nepravilni premik z vozilom.

NaDlani.si; Foto: arhiv