• C Novo mesto
  • 09:02
  • Ned, 26.06.2022

Se spomnite Dejana iz Posavja, ki sta mu ilegalca ukradla avto? Ob odločitvi sodišča boste obnemeli

BREŽICE – Zagotovo se spomnite, kako sta dva migranta iz Maroka sredi oktobra lani Dejanu Šnebergerju iz Posavja z domačega dvorišča ukradla audi A3 in ga razbila na regionalni cesti Zagorje – Litija. O razbitem avtu so ga okoli 5. ure obvestili brežiški policisti, nesrečo sta migranta povzročila zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik ni bil ranjen, sopotnika pa so odpeljali v Splošno bolnišnico v Trbovlje.

Mateja Roguljič, okrožna državna tožilka svetnica na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem, pa je zdaj zavrgla kazenski pregon proti maroškima nezakonitima migrantoma Imadu Ihniku in Simohammedu Jabaniju. Razlog je nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon.

Oglasil se je oškodovanec

Dejan je na svoji Facebook strani objavil sklep tožilstva in med drugim  zapisal: »Drugo poglavje ukradenega avtomobila! To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem izpostavil določene stvari, ki so mi jih s tem sklepom potrdili. To poglavje govori o nesposobnosti slovenskega sodstva in varovanja državljanov! Utrujat se ne mislim preveč s tem, ker se mi po domače ne da. Je pa prav da si kdo prebere, kako vse skupaj poteka, če še sam ni bil deležen te nagrade. Osnovne točke: Pridobitev imen; Zavržen sklep; Če hočeš kaj, se zajebavi sam; Pobeg iz azilnega doma.«

Drugo poglavje ukradenega avtomobila! 😁 To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem…

Posted by Dejan Šneberger on Wednesday, January 15, 2020

NaDlani.si; Foto: facebook