• -0.6C Novo mesto
  • 00:18
  • Čet, 05.12.2019

Sedel v BMW in ubil štiri mlade, po tragediji pa: Je**t ga, popil sem 12 piv

ŽUPANJAC – Štiri mlada življenja je vzel Nikola M. (27) iz Srbije, ki je pred tremi dnevi s hitrostjo 170 km / h ter 1,18 promila v krvi priletel v Dacio na Ibarski avtocesti v bližini mesta Županjac, 70 km od Beograda. Objavljen je tudi videoposnetek grozljivega trčenja, v katerem je BMW omenjeno vozilo potisnil skoraj 70 metrov, dokler se niso ustavili na travniku. Nikola, policiji znan po prekoračitvi hitrosti. je preživel. V avtu sta bili z njim dve dekleti, Katarina I. (20), ki je sedela zadaj in je umrla na kraju dogodka ter njena sestra, ki je bila na sovoznikovem sedežu in je preživela. V avtu je bil še njegov prijatelj, ki je tudi preživel. V drugem vozilu so življenje izgubili trije mladeniči A.S. (22), Đ.B. (22) in Đ.S. (19), vsi iz Valjeva, in S.S. (17) je preživel nesrečo, a je hudo poškodovan.

»Bil je pretresen, a je stal na nogah. Pomagali smo mu priti iz a avtomobila in ga povprašali, kaj se je zgodilo. Rekel je: Ne vem, morda sem zaspal. Sploh ne vem, kako hitro sem vozil. Je * biga, se zgodi. Doma sem popil pivo, ničesar pojedel in odšel z družbo. Kar naprej sem pil, spil morda 12 piv. Morda je prišlo za menoj,« so očividci nesreče povzeli  besede voznika BMW-ja, piše Kurir.

Priče grozljive nesreče so povedale, da so prizori podobni grozljivkam. »En potnik iz Dacie je končal na strehi in se mučil. Dva sta bila v razbitini , voznik je nekaj časa dajal življenjske znake … Poskušal sem mladeniča na strehi ohraniti pri zavesti. Ni vedel kako mu je ime. Samo rekel mi je: ‘Poišči moje starše in reci, da bo vse v redu, prosim, poišči jih!’. Nekaj časa me je gledal in nato spustil glavo. Ne vem, če je preživel,« je še dejala priča nesreče.

NaDlani.si; Katarina je imela komaj 20 let. Foto: facebook