• 16.78C Novo mesto
  • 14:31
  • Tor, 26.05.2020

Šef mariborskih kriminalistov pijan za volanom, skušal je celo pobegniti

Prometni policisti so v petek med rutinskim pregledom ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo. Alkotest je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, danes poroča spletni portal Škandal24. Na PU Maribor so potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca, zoper katerega so že uvedli postopek, ne razkrivajo pa, ali gre za Mundo.

 »V petek ob 01.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila.Odredili so mu in nato opravili preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Vozniku so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Istočasno so mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Ker si je voznik uredil prevoz domov, ga policisti niso pridržali. Po našem vedenju je globo že poravnal,« je zapisal tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Imena kršitelja na Policijski upravi Maribor zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso želeli razkriti, so pa potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca. Po informacijah portala naj bi Munda sprva skušal celo pobegniti …

NaDlani.si