• C Novo mesto
  • 21:44
  • Sob, 13.08.2022

Skrivnostno dekle je umrlemu Mateju pustila sporočilo: Oprosti, nisem ti povedala, kako te ljubim …

Mnogi, ki so iskanje Mateja spremljali 139 dni, se sprašujejo, kdo je to dekle in ali bi lahko bila koristna pri preiskavi.

Prijatelji, znanci, in tudi tisti, ki ga niso poznali, žalujejo za Matejem Perišom, maldeničem iz Splita, čigar truplo so 18. maja našli v Donavi na beograjski Adi Huji. Med njimi je tudi dekle Ž. M., ki je po poročanju Blic.rs pokojnemu pustil sporočilo v eni izmed številnih njemu posvečenih Facebook skupin. »Oprosti, prosim, ker te zadnjič nisem objel in poljubila, ker ti nisem povedal, koliko mi pomeniš in kako te ljubim … Oprosti, srečala se bova na lepšem mestu, To vem,« se glasi sporočilo.

Prav tako je kot svojo profilno fotografijo na tem družbenem omrežju postavila le črno ozadje, kar pomeni žalost. Mnogi, ki so iskanje pogrešanega spremljali 139 dni, se sprašujejo, kdo je to dekle in ali bi lahko bila koristna pri preiskavi. »Če bi Mateja poznla osebno, bi rekla, če kaj veš … Vsaka malenkost lahko pomaga razkriti pravo resnico. To mi je malo sumljivo, ker v Srbiji ni poznal nikogar, vse skupaj je malo čudno,« je pisalo pod objavo dekleta, je razkrilo, da je Perišo spoznala na morju. »Kot verjetno že veste, je delal kot skiper. Dobili smo se na morju, kasneje pa se je druženje nadaljevalo. Bil je oseba, ki je lahko ljubila vsakogar, dobesedno vsakogar,« je zapisala in dodala, da je imel Matej vedno velike načrte, poroča Blic.rs.

Spomnimo, v Beogradu je v petek potekal pogreb Mateja Periša (27) iz Splita. Po pogrebu se je oče Nenad Periš s truplom sina Mateja odpravil v Split. 27-letnik je izginil v noči med 30. in 31. decembrom 2021 v bližini nočnega kluba v Beogradu. Po mesecih iskanja so v sredo zjutraj njegovo truplo našli in potegnili iz Donave. Srbsko notranje ministrstvo je v četrtek sporočilo, da je analiza DNK trupla ugotovila, da gre za Mateja Periša (27). Po predhodnih ugotovitvah obdukcije je smrt nastopila nenasilno.

pomurski sejem