• C Novo mesto
  • 16:08
  • Sre, 12.06.2024

Slovenec zlorabljal hčerko, žena ga je v hčerini sobi zalotila golega, ko je spodnjice vlekel čez spolni ud

Policisti so pred slabim tednom odvzeli prostost 48-letnemu moškemu, ki ga utemeljeno sumijo, da je več kot leto dni spolno zlorabljal lastnega otroka, je danes poročal Večer. Kot izhaja iz statistike policije, pri tem ne gre za osamljen primer, na policiji namreč opozarjajo, da do spolnih zlorab otrok pogosto pride znotraj družine.

Zlorabo hčerke odkrila mama

Po poročanju Večera je do spolne zlorabe otroka prišlo v družini na območju severovzhodne Slovenije. Zlorabo mladoletne hčerke, ki je trajala od novembra leta 2021, je odkrila mama, ki je storilca kaznivega dejanja tudi naznanila policiji. Zdaj očetu zaradi spolnega napada na mladoletno hčerko grozi kazen od najmanj treh do desetih let zapora.

Časnik opisuje, kako je mama posumila, da oče spolno zlorablja eno od hčera, ko ga je decembra lani v hčerini sobi zalotila golega v trenutku, ko si je čez spolni ud povlekel spodnjice, vendar je mož njene sume zavrnil. Prav tako si resnice materi sprva ni upala razkriti mladoletna hči, ki je postala žrtev spolne zlorabe pri starosti 11 let. Ženi ni ostalo drugega, kot da moža še naprej dosledno opazuje, pri čemer si je pomagala tudi s skrivnimi sredstvi. Na koncu je zadevi prišla do dna, hčerko pa je pripravila do tega, da se ji je odprla in tudi sama spregovorila.

Časnik sicer navaja tudi, da so bili odnosi v družini na prvi pogled videti idilični. Poročeni oče več otrok je družinske fotografije rad delil na družbenem omrežju in nihče si o njem ni mislil, kako izprijen človek je, je med drugim poročal časnik.

Grozljiva statistika

Nedavni primer spolne zlorabe mladoletne deklice na območju severovzhodne Slovenije pa ni edini. Kot so za STA navedli na policiji, je ta predlani obravnavala 119 spolnih napadov na osebo, mlajšo od 15 let, v letu 2020 pa sto tovrstnih kaznivih dejanj. V letu 2019 so policisti zabeležili 145 primerov, v letu 2018 pa 96 takih primerov. Iz statističnega pregleda dela policije za prvo polletje 2022, ki je objavljeno na spletni strani policije, pa izhaja, da je v prvih šestih mesecih lanskega leta policija obravnavala 72 kaznivih dejanj spolnih napadov zoper osebo, mlajšo od 15 let.

STA, N. D.; Foto: arhiv

godba